Educatief
Het Limousinras is taai, zelfreddend en levert zeer goede prestaties met een relatief sober rantsoen, hoewel de hedendaagse Limousinrunderen anders doorgefokt is
De oorspronkelijke Limousin verschilt aanmerkelijk van de moderne Limousin. Niet alleen in het nut voor de veehouder, maar ook met name in exterieur eigenschappen.
Het SEUROP classificatiesysteem van vlees is uiteraard welbekend onder ons, maar hoe zat dat nou weer precies? Hoe ziet het karkas van een rund er uit volgens het SEUROP classificatiesysteem? Klik hier voor een visuele uitleg van het SEUROP classificatiesysteem!
Nadat wij van de hoornloze stier CN Mateo hadden gehoord, en bovendien positieve berichten vernamen van de Duitse fokker Cord Niemeier die deze stier heeft gefokt, arrangeerde wij een afspraak en gingen op weg naar het plaatsje Lemgo, dat in de buurt van Bielefeld ligt om onze kennis te verreiken op het gebied van de hoornloze Limousinfokkerij. Lees hier meer
Onderzoekers van de Adelaide University in Australië hebben een gen ontdekt dat het gewicht van luxe vleessnitten in het karkas laat stijgen met maar liefst 19% en de totale opbrengst van rundvlees met 7%.
Hiervoor gebruiken wij een zeer effectieve Frans ontwikkelde methode. Deze methode is intensief en duurt 3 dagen
Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op
Naam
E-mail
Tel nr
Bericht
Verstuur