• Natuurlijk Limousin Vlees

Natuurlijk Limousinvlees

Bekijk ons gehele assortiment

De Limousin voor luxueuze vleesconsumptie

De Limousin komt oorspronkelijk uit de Limoges streek in Frankrijk en werd vroeger als trekdier en melkkoe gebruikt. De Limousin is een zelfredzaam ras en produceert een bijzonder hoogwaardig vleeskarkas. De diversiteit en de sobere eetgewoontes van de Limousin maakt hen geschikt om natuurgronden te begrazen en luxueuze vleeskarlassen te produceren. Vandaar dat de Limousin een zeer gewild ras is onder vleesveehouders in Nederland en daarbuiten. De wereldkampioen Limousin stier, Trueman Jagger, stamt uit de stal van Cowporation.

De Limousin is verbazend vruchtbaar, maar kalft van nature gemakkelijk af en kalveren komen op natuurlijke wijze ter wereld en lopen maar liefst 9 maanden vrij bij hun moeders. De Limousin koe produceert relatief veel melk voor haar kalf en het Limousin ras scoort erg goed in de beste restaurants. In principe wordt het Limousin rund in Nederland vroegrijp gefokt waarbij een gewichtstoename van ongeveer 1,5 kg tot wel 3 kg per dag geen uitzondering is. Een subtiele vetmarmering brengt meer smaak aan vlees, hoewel de Nederlandse consument bekend staat om zijn voorkeur voor mager vlees, zo mager zelfs dat dergelijk vlees in de meest bekende populaire “vleeslanden” zou worden afgekeurd. De komst van de barbecue cultuur in Nederland zorgt tegenwoordig voor meer vraag naar meer vetmarmering en vetbedekking.

De Limousin levert doorgaans een U-rond karkas (SEUROP classificatie systeem), maar ook dikwijls E-karkassen met een ideale vetbedekking omdat het Limousin rund van nature relatief mager is en met een gebalanceerd rantsoen niet snel vervet. De Limousin behaalt een ideaal slachtrendement van circa 65%-70%, afhankelijk van de conditie en de leeftijd van het dier.

Cowporation hecht er veel waarde aan om het allerbeste stukje Limousin vlees aan te bieden. Het geheim ligt zowel in voeding als de verpakking van de vleessnitten. Het is belangrijk om een koe zo vroeg mogelijk ruwvoer (gras en hooi) te laten eten zodat de pens goed ontwikkelt. Net als bij de mens is een  gezonde mix van eiwitten en zetmeel met daarbij noodzakelijke vitaminen en mineralen de beste voeding. Ook tijdens het afmestproces is het belangrijk om behalve rijker voer als maïs, aardappels en suikerbieten voor de vetmarmering, juist zoveel mogelijk gras en hooi te voeren. Juist ruwvoer geeft het vlees de prachtige rode kleur met smaak. Hierbij gebruikt Cowporation ook het smakelijke ruwvoer Luzerne dat kwalitatief hoogwaardig eiwit bevat en onderscheidt zich hiermee van de grootschalige mesterijen. Dieren worden tegenwoordig uitsluitend in gecertificeerde slachthuizen geslacht. Daarna wordt het dier ontbeend en gevliesd en dan geportioneerd. Al onze snitten worden meteen vacuüm verpakt om de groei van ongewilde bacteriën tegen te gaan en het noodzakelijke vleesvocht te behouden. Vacuüm vlees kan wel tot 2 weken in de koelkast worden bewaard. Cowporation biedt op de dag van slachten onbevroren vlees aan, maar bevriest daarna alle porties om de natuurlijke mooie rode vleeskleur te bewaren. Daarom behoeven wij geen geur, kleur en smaakstoffen toe te voegen en juist dat onderscheidt Cowporation van de meeste slagers. Behalve populaire snitten als gehakt, biefstuk, riblappen, sucade en entrecote, hebben we hebben diverse verwerkte specialiteiten, zoals onze 100% limogrilworst, limoworst, limoburgers, limokroketten en limobitterballen en nog veel meer!

Heeft u een vraag of wilt u bij ons komen proeven?

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op