• Nieuws

Reservekampioen Haltcliffe Imperial topt met €40.000 in het Engelse Carlisle

Bron: BLCS

Reservekampioen Haltcliffe Imperial topt met € 40.000 in Carlisle

  • Totaal omzet verkochte stieren € 680.000
  • 91 stieren met een gemiddeld van € 7.500
  • 31 jonge stieren gemiddeld € 9.500
  • 3 stieren boven € 27.000
  • 7 stieren boven € 13.500

Een complete video van het evenement kan worden bekeken door op deze link te klikken!

 

Haltcliffe Imperial van de fokker Graig Ridley van New Market, Wigton topte €40.000  en kleurde een tamelijk vlotte handel tijdens de Britse Limousin Cattle Society’s Lenteverkoop, op zaterdag 14 februari 2015 in Carlisle.

Haltcliffe Imperial (Ampertaine Elgin x Oasis) voor € 40.000

 

Haltcliffe Imperial is een embryokalf met als vader Ampertaine Elgin en komt uit de populaire moeder Cloughhead Romany. Eric Gethin, de jury op deze show, plaatste deze stier uiteindelijk als reserve-jeugdkampioen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jury Eric Gethin

 

De koper van deze stier is Gary Swindelhurst van Procters Farm, zelf een gewaardeerde topfokker in de UK. Desgevraagd zei Gary, het is met name de achtergrond van deze stier die ons aantrok, in combinatie met zijn enorme breedte en prachtige conformatie. Van zijn afstamming hebben wij geen bloedlijnen in onze kuddes en wij hopen dat deze stier goed zal klikken met de grotere Haltcliffe DJ koeien die wij hebben lopen. Hij is een mooie limousine stier in uiterlijk en een prachtige type met een goede topline, een breed kruis en  met een vleeswaarde die een beetje meer vetbedeksel geeft, zoals dat tegenwoordig wordt gevraagd. De moeder van deze top stier cloughhead Romany werd ooit gekocht van de Fokker George Hotton uit Cumbria en deze koe heeft al meerdere toppers ter wereld gebracht zoals Haltcliffe Dynamo en Haltcliffe Dancer. De vader van Haltcliffe Imperial nl. Ampertaine Elgin, is een Glenrock Ventura zoon die door Haltcliffe is gekocht in mei 2011 tijdens eenzelfde Carlisle sale en werd toen ook reservekampioen.

 

Haltcliffe Dancer (Sympa x Oasis) en Ampertaine Elgin (Glenrock Ventura x Samy)

 

De Haltcliffe kudde Van Haltcliffe bestaat uit ongeveer 110 volbloed limousin koeien. Deze Haltcliffe kudde wordt over het algemeen beschouwd als een van de beste in Engeland. Eerder verkocht deze kudde stieren op Carlisle met een waarde van ongeveer € 125.000, Haltcliffe Vermount en een van circa € 100.000, Haltcliffe DJ, die trouwens beiden ook werden aangekocht door Procters Farm.

 

Links de topstier Haltcliffe Vermount (Penyrheol Sam x Ludo) en rechts Haltcliffe DJ (Cloughhead Umpire x Nenuphar)

 

Voor de fokker Eric en Elaine Norman werd het een geweldig evenement. Zij verkochten een paar stieren op topniveau namelijk een voor € 31.000 en eentje voor € 28.000, in totaal zeven stieren ter waarde van maar liefst bijna € 100.000. Hun topper was Norman Inventor die tweede kwam in zijn klassement. Zijn moeder is Norman Crystal, een Heathmount Trojan dochter. Niet veel was de algehele kampioen van dit evenement Norman Fusion, ook een zoon van Claragh Franco.

 

Links Norman Inventor (Claragh Franco x Heathmount Trojan) en rechts Norman Infusion (Claragh Franco x Glangdwen Bigboy)

Deze stieren zijn van eind 2013 en zijn beiden van de topstier Claragh Franco.

 

 

Links en rechts Claragh Franco (Wilodge Vantastic x Sympa)

 

Andere toppers tijdens dit evenement waren:

 

Links Trueman Idol (Ampertaine Elgin x Wilodge Vantastic) voor € 24.100 en Millgate Invest (Swarland Eddie x Ballyline Udolf) € 25.300

 

 

Links Goldies Informer (Goldies Fortress x Ampertaine Bravo) € 15.000 en Maraiscote Ingemar (Goldies Comet x Virginia Andy) € 12.750

Heeft u een vraag of wilt u bij ons komen proeven?

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op