Cowporation Red Ladies looking for a special biteHey! Don't put me down fourth place, I came here to win!Ampertaine HuntsmanPowerful ProdigeAt Last, here I am at Carlisle!Cowporation Eclaire & Trueman Grazia, two beautiful Red Ladies of the Cowporation Elite HerdA tense moment at Carlisle!The Claeys & Cowporation National Show TeamA beautiful summer day with beautiful LimousinsIn the barns of CowporationBig Boy Ange, our stockbull that was purchased by the noted Scotch breeder BurnbankSquare on the plates!The national show preparation team of CowporationA Claeys & Cowporation herd grazing in the pastures of AlblasserdamCowporation show herdClaeys & Cowporation Prices National ChampionshipsBaling grass is a leasure job with our convenient combinationIncredible Ampertaine Gigolo, full of style, muscle and power!The National Bull Champions of Cowporation, Calypso & Ampertaine GigoloBeautiful plates of Claragh FrancoThe Claeys & Cowporation Show TeamHenk & Rinus clearly flirting with Limousins!The show herd of CowporationClaeys & Cowporation Red Ladies LimousinsTweeddale GodfatherA Claeys & Cowporation Limousin herd in the fields of AlblasserdamThe more Limousins the better the picture!So much Limousin, so much a good view!Barney the champion bull whisperer

Nationale Limousin Keuring 2011

Laatst bijgewerkt: 6 March 2015 om 11:36 uur

 

Claeys & Cowporation won de meeste prijzen tijdens de keuring van 2011

De voorbereiding op de keuring was degelijk gepland. Hiervoor hadden we de bekende Franse cowfixer Sebastien Rolland ingehuurd. Sebastien is een kenner van Limousins en werkelijk onverschrokken in het dresseren van deze dieren.

 

In de voorbereidingsweek had Sebastien, behalve de reguliere activiteiten, er een moeilijke taak bij. Er was een vaars die wij uitgekozen hadden om naar de keuring te gaan, maar wij konden haar niet op het gewenste niveau getemt krijgen. Uiteraard was dit voor Sebastien een uitdaging, want er zijn niet zoveel dieren die hij niet klein krijgt. Het halsteren van de vaars was geen probleem, en de eerste stapjes ook niet. Echter had deze vaars de vervelende gewoonte om er ineens vandoor te gaan, zonder enige aankondiging vooraf. Dat leverde een hilarisch moment op, want ook Sebastien was gewend niet los te laten wanneer er een dier vandoor gaat. De vaars sleurde de onverstoorde Sebastien een paar honderd meter mee, maar zonder succes om haar begeleider af te schudden. De dolle vaart ging dwarsdoor een weiland recht op de sloot af, maar Sebastien bleef halstarrend vasthouden. Totdat de vaars vanuit haar dolle vaart voor de brede sloot pardoes stilstond, en u raad het al, Sebastien ging met dezelfde vaart door en belande kopje onder in de sloot. Nu was zij wel los...

We besloten na nog een paar van deze avontuurlijke races dat het welletjes geweest was en hebben haar weer op stal gezet met de berusting dat je soms respect moet opbrengen voor een dier die echt niet mee wil.

 

 

De Nationale Vleesvee Manefestatie in Zwolle

Vlak voor de keuring werden de dieren geknipt en geschoren door Sebastien Rolland. Dat gaf ene prachtig resultaat.

 

Twee dagen voor de keuring werden de dieren van het krachtvoer afgehaald en kregen ze droog en grof stekelig hooi om de mest optimaal hard te krijgen op de dag van de keuring. Het resultaat was verbluffend. Een prachtige rij keuringsdieren die we hadden opgelijnd voor de fotoshoot.

 

De avond tevoren werden de dieren geladen om de dieren te laten wennen aan de omgeving en om zonder stress aan de keuring te kunnen deelnemen.

 

Een succesvolle dag tijdens de keuring

De keuring verliep uitstekend. Waar we dieren lieten deelnemen haalden we de prijzen binnen. De jury Gerry Ernst uit Luxemburg liet zich niet intimideren door het Stamboekbestuur. We waren er de avond van tevoren in het restaurant getuige van hoe heftig er werd gereageerd door de aanwezige Mr. Alain Pimpin uit Frankrijk, toen bleek dat het bestuur de jury wilde beïnvloeden op het keuren van de dieren. Maar dat was niet nodig. Deze Luxemburgse jury staat bekend als zeer betrouwbaar en zou zich niet uit het veld laten slaan door malafide praktijken van een stamboekbestuur. Dat pakte goed uit voor ons en konden wij vrijwel alle prijzen in de wacht slepen. 

 

De Claeys & Cowporation kampioenen van 2011