A tense moment at Carlisle!A Claeys & Cowporation herd grazing in the pastures of AlblasserdamThe Claeys & Cowporation Show TeamThe National Bull Champions of Cowporation, Calypso & Ampertaine GigoloIn the barns of CowporationThe national show preparation team of CowporationA beautiful summer day with beautiful LimousinsPowerful ProdigeBaling grass is a leasure job with our convenient combinationSquare on the plates!Barney the champion bull whispererAt Last, here I am at Carlisle!The Claeys & Cowporation National Show TeamA Claeys & Cowporation Limousin herd in the fields of AlblasserdamClaeys & Cowporation Prices National ChampionshipsCowporation Red Ladies looking for a special biteAmpertaine HuntsmanHey! Don't put me down fourth place, I came here to win!Incredible Ampertaine Gigolo, full of style, muscle and power!Cowporation Eclaire & Trueman Grazia, two beautiful Red Ladies of the Cowporation Elite HerdSo much Limousin, so much a good view!Beautiful plates of Claragh FrancoThe more Limousins the better the picture!Cowporation show herdClaeys & Cowporation Red Ladies LimousinsTweeddale GodfatherHenk & Rinus clearly flirting with Limousins!Big Boy Ange, our stockbull that was purchased by the noted Scotch breeder BurnbankThe show herd of Cowporation

Familie Pessers promoot hun groep ambachtelijke slagerijen met Limousin fokstier Envers

Laatst bijgewerkt: 6 March 2015 om 11:36 uur

De bekende groep Fons Pessers Slagerijen, specialisten in de verkoop van Limousinvlees, zag de toegevoegde waarde in Envers ook en vond in deze reusachtige stier een prachtig exemplaar om het kwaliteitsproduct binnen hun slagerijen te promoten.

Het was in het jaar 2011 dat een groep Nederlandse fokkers op het Franse Lanaud station in Boisseuil het openingsbod deed op de stier Envers, toen zo’n 16 maanden oud. Reeds voor de veiling had iedereen wel een beetje in de gaten dat hij voor het hoogtepunt zou zorgen tijdens de prestigieuze RJ veiling. Wat een enorme grote, lange stier was die Envers! Het groepje Nederlandse fokkers was trouwens de enige niet die deze Udin-zoon op het oog had, maar met wie Envers uiteindelijk mee naar huis zou reizen bleef nog even onbekend. 

Envers op jonge leeftijd

Toen Envers dan ook de veilingring betrad werd het ademloos stil. Binnen luttele seconden vlogen de handen omhoog en de veilingmeester Gilles Lequeux had moeite om de belangstellingspas bij te houden, totdat uiteindelijk het recordbedrag van ruim 21.000 werd bereikt en toen gooide tegenbieder Corali toch uiteindelijk de handdoek in de ring zodat Claeys & Cowporation de trotse nieuwe eigenaar werd van Envers.

Eddy en Lieve Claeys bij hun stier Envers (Udin x Soleil)

Envers toonde zich onder zijn medestieren op Lanaud uitzonderlijk groot en een ander unieke fokwaarde die hij wist te bereiken was toch wel zijn 400 dagen gewicht dat boven de 700 kg topte. Dat is uitzonderlijk voor een elevagestier van deze klasse.

Zijn fokwaardenkaart prijkte immers het predicaat “Elevage Type”, wat zoveel betekent dat het doel waarvoor deze stier was gefokt geen vroegrijpe, bevleesde nakomelingen zou geven, maar waar juist ontwikkeling en groei de primaire fokwaarden waren die uiteindelijk moesten resulteren tot een lange, grote en laatrijp type. En dat liet hij op uitzonderlijke manier ook zien, want Envers zou juist de eigenschappen bespiering en ontwikkeling op bijzondere wijze gaan combineren en uitgroeien tot een massieve, kollossale stier.

 

 

Maar hier bleef het niet bij, Envers zou ook door anderen worden opgemerkt. De bekende groep Fons Pessers Slagerijen, specialisten in de verkoop van Limousinvlees, zag de toegevoegde waarde in Envers ook en vond in deze reusachtige stier een prachtig exemplaar om het kwaliteitsproduct binnen hun slagerijen te promoten.

De Fons Pessers Slagerijen onderscheidt zich van anderen door alleen te kiezen voor het beste vlees voor de scherpste prijs. Het geheim van hun generatielang succes is de onbetwiste kwaliteit van zowel het vlees als de vleesbereiding. De familie Pessers fokt zelf met Limousinvee en het is juist deze ambachtelijke kennis van Limousinvee die het succes bekroont om er een fantastisch vleesproduct van te maken.

 

 

 

 

 

 

Eigenaar Koen Pessers met zijn vrouw die het bedrijf van vader Fons overnam

Het waren de unieke eigenschappen van Envers die bij Koen Pessers, eigenaar van de Groep Fons Pessers Slagerijen aanleiding waren om deze stier voor hun slagerij te slachten. Slagerij Fons Pessers is al sinds jaar en dag een begrip in Tilburg en omstreken. Wij leveren kwaliteitsproducten voor een betaalbare prijs. Heerlijk en eerlijk vlees noemen ze dat terecht en wij hebben ondervonden dat hun vlees ook werkelijk een onderscheidend product genoemd mag worden, overtuig uzelf en proeft u zelf maar eens! 

De familie Pessers met hun twee sprankelende dochters!

Slagerij Fons Pessers is al sinds jaar en dag een begrip in Tilburg en omstreken. Iedereen kan genieten van een lekker stukje vlees uit onze ambachtelijke slagerij. Fons Pessers onderscheidt zich van anderen door alleen te kiezen voor het beste vlees voor de scherpste prijs. Maar dat niet alleen, zij staan ook in de wijde omtrek bekend om hun speciale salades, allemaal ambachtelijk bereid, zonder geur, kleur en smaakstoffen.

Envers wordt bewonderd door drie generaties Pessers: Fons, Koen en zijn dochters

De slagerij Fons Pessers is al minstens 5 generaties van de partij. En onze slagerij is daardoor een begrip in Tilburg. Dat Envers uiteindelijk ook nog zou bijdragen aan de promotie van het Limousinras in Nederland bij niemand minder dan slagerij Fons Pessers had niemand kunnen denken. 


 

Koen Pessers, zoon en opvolger van Fons Pessers, zag er wel wat in om deze enorme Limousinstier te slachten als een promotioneel hoogstandje voor zijn slagerij. Hier kunnen dan ook consumenten zijn vlees kopen en worden uitgenodigd om zijn enorme slachtgewicht te raden.

Vriendelijk personeel staat u te woord met advies over ambachtelijke vleesbereiding en overheerlijke salades

In de slagerijen van Fons Pessers wordt het Limousinvlees op een levendige manier voorgesteld, net als hun overheerlijk stukje ambachtelijk vlees. U wordt bij hun geholpen door vriendelijk personeel, die verstand hebben van vleesbereiding.

Verdeeld over Tilburg heeft Slagerij Fons Pessers drie winkels. Met filialen aan de Beethovenlaan, Heuvel en Westermarkt is Slagerij Fons Pessers dus voor heel Tilburg makkelijk bereikbaar.

Sinds Oktober 2013 kunt u Fons Pessers Slagerij ook vinden in de Helftheuvelpassage in den Bosch.

 

Kom gerust eens langs en laat u verrassen door het uitgebreide assortiment van Slagerij Fons Pessers en raad meteen het gewicht van Limousinstier Envers!