A Claeys & Cowporation herd grazing in the pastures of AlblasserdamA Claeys & Cowporation Limousin herd in the fields of AlblasserdamHey! Don't put me down fourth place, I came here to win!Claeys & Cowporation Prices National ChampionshipsIncredible Ampertaine Gigolo, full of style, muscle and power!At Last, here I am at Carlisle!The show herd of CowporationCowporation Eclaire & Trueman Grazia, two beautiful Red Ladies of the Cowporation Elite HerdBeautiful plates of Claragh FrancoTweeddale GodfatherCowporation Red Ladies looking for a special biteBarney the champion bull whispererSquare on the plates!Baling grass is a leasure job with our convenient combinationThe more Limousins the better the picture!Cowporation show herdIn the barns of CowporationThe Claeys & Cowporation National Show TeamThe national show preparation team of CowporationThe Claeys & Cowporation Show TeamSo much Limousin, so much a good view!Henk & Rinus clearly flirting with Limousins!Ampertaine HuntsmanA beautiful summer day with beautiful LimousinsClaeys & Cowporation Red Ladies LimousinsA tense moment at Carlisle!Big Boy Ange, our stockbull that was purchased by the noted Scotch breeder BurnbankPowerful ProdigeThe National Bull Champions of Cowporation, Calypso & Ampertaine Gigolo

Lodge Limousin vaarzen glinsteren tijdens “Sterren van de toekomst Show” in Schotland

Laatst bijgewerkt: 6 March 2015 om 11:36 uur

 

 

De Limousin vaarzen van Lodge deden de jaarlijkse prestigieuze Show “Sterren van de toekomst Show” in Schotland fonkelen.

  • Winnaar van het Senior vaarzenkampioenschap: Lodge Indie
  • Winnaar van het Junior vaarzenkampioenschap: Lodge Jalise

Ook dit jaar waren de Limousins onoverwinnelijk en de drijvende kracht achter de “Sterren van de Toekomst” kalverenshow, zodat het Limousinras tussen alle deelnemende vleesrassen er ook in 2014 weer als winnaar uitkwam. Dit jaar konden de Limousins bovendien zelfs zowel de Senior- als de Junior Continental titels in de wacht slepen. Het evenement is op zaterdag 15 november gehouden bij de United Auctions veemarkt in Stirling, Schotland.

Voor het eerst in de geschiedenis van het evenement werden beide kampioenstitels veroverd door vaarzen uit dezelfde kudde, nl. uit de Limousinkudde Lodge van de fokkers Ian en Wendy Callion's, Bolfornought Farm te Stirling, Schotland.

 

Loosebeare Fantastic

Lodge Indie nam al heel snel het voortouw in de race voor de titel “Senior Continental kampioenschap”. Deze in september 2013 geboren vaars is van de populaire KI stier Loosebeare Fantastic (rietjes bij Cowporation verkrijgbaar) en uit de koe Lodge Evita, een Ronick Luke dochter. Ronick Luke was op zijn tijd een populaire stier voor het fokken van goede vaarzen omdat hij een Broadmeadows Cannon zoon was, gecombineerd met Talent (Laird x Lepremier) uit de bloedlijn van Gamin.

 

Lodge Indie

Lodge Indie  continueert dus hier haar succes na een zeer succesvol zomerwedstrijdseizoen. Zij kwam nl. al eerste tijdens de Perth Show afgelopen zomer, en zij won tussendoor ook nog even de titel “best geboren vaars in 2013” in de Schotse Limousin kuddecompetitie van 2014. De jury Brian Wills, die de dieren van alle rassen keurde op deze “meervoudige-rassen” show, vulde de gedachten van vele toeschouwers al aan met zijn bewondering over Lodge Indie: “Zij is een lange, evenwichtige schoonheid van een vaars, met veel stijl”, becommentarieerde hij Lodge Indie.

Het foksucces van de Callions continueerde met nog een titel voor hun andere junior vaars Lodge Jalise. Deze in maart 2014 geboren vaars heeft Ronick Gains als vader en komt uit een geïmporteerde Jacot dochter, nl. Bakens. Lodge Jalise won afgelopen zomer ook al de titel: “beste kalf in de Schotse Limousin Kuddecompetitie van 2014” en was toen met haar slechts vier maanden leeftijd ook al ras kampioene op Doune en Dunblane.

 

Lodge Jalise

Reserve in het junior klassement werd de vaars van Michael en Fiona Burns, Shaws Josie, uit hun Glenside Farm kudde in Kirkmichael, Maybole, Ayrshire.

 

Shaws Josie

Deze in januari 2014 geboren vaars is van de KI stiervader Powerhouse Elite (Objat x Rocky) en komt uit de koe Shaws Elegance. Interessant te melden valt nog dat haar vader Powerhousde Elite dus flink is ingeteeld op Dauphin en dat de moedereigenschappen daarom niet optimaal zijn, maar de vleeseigenschappen daarentegen wel met een “beefvalue” van LM+45. Dit was de eerste vertoning van deze vaars, die later dit jaar weer op de Britse Limousin Cattle Society Red Ladies Derby in december bij Carlisle gaat deelnemen om daarna te worden verzilverd tijdens de veiling na de show.

Senior klassement

Reserve Overall Senior Kampioen was de stier Whinfellpark Impressive van de fokker Jenkinson, Clifton, Penrith. Zijn vader is Lowerfrydd Emperor en hij komt uit Whinfellpark Eileen, een Dinmore Bandit dochter.

 

Whinfellpark Impressive

Als tweede na de Reserve Senior Kampioen was Ronick IQ van de familie Dick. Deze in juli 2013 geboren stier is van de vader Rathconville Eugene en komt uit de koe Ronick U2. De stier Central Irnbru van de familie Gray, van de stiervader Ludo, uit de koe Gallaber Cutie, veroverde de derde plaats.

John Elliot's Roxburgh Invincible stond bovenaan in de volgende klasse, hij is een oktober 2013 geboren zoon van Plumtree Fantastic uit de koe Nova. Tweede was hier Dougie McBeath's Springsett Islander, een Hafodlas Garnedd zoon uit de koe Blairpark Utopia. De derde plaats was voor Corsairtly Invisible van de Davidsons, met als vader Millington Dominator en uit de koe Redstroke Butterfly.

 

Plumtree Fantastic

De familie Irvine won met Anside Informer het finale klassement van de stieren en won ook het Reserve Mannelijke kampioenschap. Zijn vader is Derriaghy Enfield en hij komt uit de koe Anside Florence, een Frewstown Breakdance dochter, Anside Informer is in december 2013 geboren. Tweede was Whinfellpark Iron van de heren Jenkinson, deze stier heeft als vader Wilodge Cerberus en hij komt uit Whinfellpark Genevieve. De derde plaats werd veroverd door Anside Injector, een Derriaghy Enfield zoon uit Oddacres Kaneel.

 

Derriaghy Enfield

Als tweede achter de algemeen kampioen was Lodge Indigo, een attirant dochter uit Lodge Shirley, terwijl de derde plaats naar Ronick Iola ging, weer een door Rathconville Eugene verwekte vaars van de familie Dick.

 

Bankdale Farah 

Het winnen van het laatste klassement vaarzen was Tancredgrange Ivy van de familie Barker. Deze dochter van Ironstone Brandy is uit Bankdale Farrah. Als tweede werd Redhead en Watson's Tweeddale Iceprincess, een Goldies Goldmine dochter uit de koe Ronick Sapphire. En de derde plaats werd voor de familie Irvine, met Anside Icequeen, die als vader Fleethill Talisman heeft en uit de koe Bailea Chiachia komt.

 

 

Een nog jonge Ironstone Brandy
 

Junior klassement

Vooraan in het junior klassement stond Ian Nimmo's Maraiscote Jamie en hij werd daarna ook aangewezen als de junior mannelijke kampioen. Zijn vader Goldies Comet heeft zonen gehad die voor €40.000 op veilingen zijn verkocht en uiteraard ook de vaars Glenrock Illusion die voor het recordbedrag van €165.000 werd verkocht. Zijn moeder is de koe Maraiscote Unette. Tweede na hem was Windsole Joey een Dylans Daf zoon uit de koe Windsole Elsa.

Goldies Comet

Alan Campbell's Strawfrank Jackwills won het volgende klassement en deze stier is een Casimir zoon uit de koe Normande Flavia. De topper in het volgende klassement was John Elliot's Roxburgh Jazz die in april 2014 geboren is en hij heeft Goldies Fandango als vader en komt uit de koe Sarkley Cazola. Tweede na hem werd hier de Dinmore Goldcrest zoon Aultside Jackson van Gary Patterson, hij is uit de koe Clarkton Evelyn.

 

Dinmore Goldcrest

Eerste in de vaarzenklassementen werd gewonnen door de Reserve Overall kampioen Shaws Josie, en tweede kwam Whinfellpark Julie, een dochter van de wereldberoemde Dolcorsllwyn Fabio uit de kudde van Whinfellpark van de heren Jenkinson. De derde plaats werd behaald door Longfauld Jazzy, alweer een nakomeling van Loosebeare Fantastic en uit de vaars Marlepark Dierdrie van de fokker Taylor.

 

Dolcorsllwyn Fabio

Tweede na de algemeen kampioen was Ronick Jess, een Rathconville Eugene dochter uit de koe Ronick Bless uit de Ronick kudde van de familie Dick. Derde was Catherine Lawson, een Ampertaine Foreman dochter uit de koe Windsold Jasmine.

 

Ampertaine Foreman

Het laatste klassement bij de vaarzen werd gewonnen door Whinfellpark Jaja, een Anside Gigolo dochter uit de vaars Whinfellpark Daisy van de heren Jenkinson. Tweede plaats ging naar Ian Nimmo's Maraiscote Jubilee, ze is een dochter van Macschoice Chris. Catherine Lawson kwam derde met Windsold Juno, een Huntershall Gladiator dochter.

 

Huntershall Gladiator