The Claeys & Cowporation National Show TeamClaeys & Cowporation Prices National ChampionshipsSquare on the plates!Cowporation Eclaire & Trueman Grazia, two beautiful Red Ladies of the Cowporation Elite HerdA Claeys & Cowporation Limousin herd in the fields of AlblasserdamAt Last, here I am at Carlisle!Cowporation Red Ladies looking for a special biteThe show herd of CowporationThe National Bull Champions of Cowporation, Calypso & Ampertaine GigoloTweeddale GodfatherA Claeys & Cowporation herd grazing in the pastures of AlblasserdamThe more Limousins the better the picture!Big Boy Ange, our stockbull that was purchased by the noted Scotch breeder BurnbankBeautiful plates of Claragh FrancoA tense moment at Carlisle!Baling grass is a leasure job with our convenient combinationClaeys & Cowporation Red Ladies LimousinsIn the barns of CowporationA beautiful summer day with beautiful LimousinsHey! Don't put me down fourth place, I came here to win!Ampertaine HuntsmanIncredible Ampertaine Gigolo, full of style, muscle and power!The Claeys & Cowporation Show TeamSo much Limousin, so much a good view!Henk & Rinus clearly flirting with Limousins!Barney the champion bull whispererPowerful ProdigeCowporation show herdThe national show preparation team of Cowporation

Nieuws

Ampertaine Gigolo gooit hoge ogen en nakomelingen zien er overal bijzonder uit!

4 jaar geleden

Dat Ampertaine Gigolo een bijzondere topstier is, werd sinds zijn jonge leeftijd al veel over gespeculeerd. Niet voor niets investeerde Cowporation in deze stier toen hij pas 17 maanden oud was. Deze investering bleek niet tevergeefs...

Lees meer

Ampertaine Isadora wordt prijstopper in Carlisle met 12.500 Guinies (€ 17.700)

4 jaar geleden

Tijdens de reductieverkoop van de Ampertaine, Haltcliffe en Goldies kuddes, topt de prachtige jonge vaars Ampertaine Isadorah een prijs van circa € 17.700.

Lees meer

Nakomeling van Ampertaine Gigolo wordt kampioen in Balmoral

4 jaar geleden

Nadat wij Trueman Grazia op de Red Ladies veiling hadden gekocht is zij naar Noord-Ierland verhuisd om daar embryo's te spoelen van onze stier Ampertaine Gigolo, een topstier uit de Ampertaine kudde. De eerste embryo werd succesvol door de Noord-Ierse limousinfokker Trueman geplaatst en het resultaat was gisteren een hoogstandje op de Limousinshow in Balmoral!

Lees meer

Reservekampioen Haltcliffe Imperial topt met €40.000 in het Engelse Carlisle

4 jaar geleden

Haltcliffe Imperial van de fokker Graig Ridley van New Market, Wigton topte €40.000 en kleurde een tamelijk vlotte handel tijdens de Britse Limousin Cattle Society's Lenteverkoop, op zaterdag 14 februari 2015 in Carlisle.

Lees meer

Ervaringen met hoornloze Limousinfokkerij in Duitsland

5 jaar geleden

Het is een bekend fenomeen dat Duitsland de meest gevorderde genetica op het gebied van hoornloze Limousinfokkerij heeft. Positieve berichten over de hoornloze stier CN Mateo was de aanleiding om onze kennis te verreiken op het gebied van de hoornloze Limousinfokkerij en een enerverend bezoek aan de Duitse fokker Cord Niemeier die deze stier heeft gefokt. Klik en lees meer over dit bericht...

Lees meer

Claeys & Cowporation bekroond in het Franse Boisseuil als grootste afnemer van Lanaud fokstieren

5 jaar geleden

Tijdens de laatste Lanaud stierenveiling van 2014 in het Franse Boisseuil, gaf het Franse Stamboek uitgebreid aandacht voor het 30-jarig jubileum van Interlim, de commerciële organisatie voor de verkoop van Lanaud fokstieren, maar ook de internationale liaison voor leden van het Franse Stamboek. Hierbij werd Claeys & Cowporation gehuldigd als hun beste internationale klant en afnemer van Lanaud stieren.

Lees meer

Familie Pessers promoot hun groep ambachtelijke slagerijen met Limousin fokstier Envers

5 jaar geleden

De bekende groep Fons Pessers Slagerijen, specialisten in de verkoop van Limousinvlees, zag een toegevoegde waarde in fokstier Envers (Udin x Soleil) en vond in deze reusachtige stier een prachtig exemplaar om het kwaliteitsproduct binnen hun slagerijen te promoten.

Lees meer

Lodge Limousin vaarzen glinsteren tijdens “Sterren van de toekomst Show” in Schotland

5 jaar geleden

Ook dit jaar waren de Limousins onoverwinnelijk en de drijvende kracht achter de “Sterren van de Toekomst” kalverenshow, zodat het Limousinras tussen alle deelnemende vleesrassen er ook in 2014 weer als winnaar uitkwam.

Lees meer

De Limousin stier Garyvaugan Ifield topte €10.765 op de Britse Brecon Sale

5 jaar geleden

• 26 Limousin stieren verkocht met een gemiddelde prijs van €5.100 • Gemiddelde prijs steeg dit jaar met €185 • Limousin Vaarzen gingen tegen €3.300 • Totaal is er voor €180.000 aan Limousins verkocht

Lees meer

Nieuwe deelnemers en meer kwaliteit op de Nationale Limousinkeuring van 2014

5 jaar geleden

Aan de nationale Limousinkeuring werden dit jaar maar liefst 46 limousindieren ingeschreven en over de gehele breedte kan er opgemerkt worden dat de kwaliteit limousins dit jaar ook nog weer beter was dan in voorgaande jaren. Ook waren er dit jaar diverse nieuwe inschrijvers die voor de eerst of na lange tijd weer aan de keuring deelnamen met hun limousins.

Lees meer

Brits Stamboek maakt een enorm 10-jarig investeringsplan in nieuwe Limousingenetica

5 jaar geleden

De Britse Limousin Cattle Society (Het Britse Limousin stamboek BLCS) heeft bekendgemaakt dat het grootse plannen heeft voor een enorme investering in de genetische verbetering van het Limousinras in de komende tien jaar. Het Britse Limousinstamboek wil een groot bedrag van meer dan €1.250.000 investeren in de ontwikkeling van hoogwaardige genetica met de meest belangrijke fokwaarden.

Lees meer

Nieuw wereldrecord bedrag van €165.000 voor een 19 maanden Limousinvaars!

5 jaar geleden

Op de reductieverkoop van de Engelse topfokker Glenrock Limousins is verleden week een recordbedrag betaald van €165.000 voor Glenrock Illusion (Goldies Comet x Kype Interrogate), een vaars van slechts 19 maanden!

Lees meer

Een enerverend bezoek aan de home van topstier Loosebeare Fantastic

5 jaar geleden

Een enerverend bezoek aan Loosebeare Limousins, helemaal in Zuidwest Engeland leverde onlangs interessante en leerzame momenten op. Het is een flink eindje rijden, maar dan zie je ook wat… De fokker van Loosebeare Fantastic en de farm waar ook Rainbow Simon vele toppers heeft geproduceerd.

Lees meer

Korte samenvatting van de Limousin studiereis naar Noord Ierland!

5 jaar geleden

Op maandag 7 juli vertrokken we met in totaal 17 Limousinfokkers naar Noord Ierland om daar verschillende topfokbedrijven te bezoeken. Collega fokker Teus Dekker van Cowporation heeft het idee opgevat om deze interessante reis te organiseren om op deze manier ook andere Limousinfokkers de kans te geven zich te verdiepen in de hoogstaande Britse Limousinfokkerij, de kwaliteit van de Britse Limousins en het commerciële nut van de Limousin in de vleesveehouderij. Alfred Jansen en Teus Dekker hebben samen het verslag geschreven en opgesteld. Veel leesplezier.

Lees meer

Dinmore scoort prestigieuze trofee met duo op Three Counties Show in Great Malvern, UK

5 jaar geleden

Op de Three Counties Show te Great Malvern was voor Dinmore een groot succes, die een onbetwiste prestatie wist neer te zetten met het kampioenspaar. Deze trofee wordt uitgeloofd aan diegene die het beste paar in vleesvee weet voor te brengen.

Lees meer

Franse Stierenveiling Espoir en RJ in Boisseuil groot succes!

5 jaar geleden

De Franse RJ en Espoir stierenveiling in Boisseuil mag een succes genoemd worden. In beide klasse stieren waren kwalitatief goede dieren te vinden. Met name de Espoirs vielen op door hun goede kwaliteit, maar ook de RJ klasse liet toppers zien. Lees hier het verslag van de veilingen.

Lees meer

Limousin x BWB levert Kampioenen op tijdens Beef Expo in Engeland

5 jaar geleden

In Engeland heeft men het al uitgevonden, het meest luxueuze karkas is van 60-75% Limousin en 25-40% BWB. Dat is nou net waar we in Nederland naar op zoek zijn. Luxueuze E-karkassen, vroegrijp en bovendien gemakkelijk en natuurlijk afkalven! Dat zal LTO toch wel aanspreken!

Lees meer

Den Haag verscherpt de vrijstelling voor het verwerken van stromest!

5 jaar geleden

Er ligt een aangescherpt wetsvoorstel voor vleesveehouders om vrijstelling te krijgen voor het verwerken van stromest. Dat de aanscherping niet in de vleesveehouderij past, doet Leon Moonen, voorzitter van LTO Vakgroep Vleesveehouderij, aan mevrouw D. Hendriks van het ministerie EZ op krachtige wijze uit de doeken.

Lees meer

Verslag: Cowporation organiseert een online-peiling voor voorzittersfunctie Limousinstamboek!

5 jaar geleden

Ons Limousinstamboek verkeert in een opwindende fase. De huidige voorzitter Frans Veltman heeft zijn voorzitterschap neergelegd en men is op zoek naar kandidaten om hem op te volgen. Klik op de foto om het verslag en uitslag te lezen.

Lees meer

Prachtige vaarzen van Trueman Limousins, nakomelingen van Ampertaine Elgin

5 jaar geleden

De datum van de excursie naar Noord-Ierland (Engeland) nadert. Een van de bedrijven die op de lijst staat om te bezoeken is het bedrijf van de Savages, Trueman Limousins. Henry Savage trakteert ons alvast op een aantal foto’s.

Lees meer